Telefon   +48 605 552 777

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Gorzowskie Towarzystwo Handlu Zagranicznego "GOREX" Sp. z o.o.

Logo GMP+Logo FRA

Łubin ekstrudowany

Żółte pestki

Zastosowanie:

Komponent paszowy

Opis produktu

Otrzymuje się go w wyniku ekstrakcji nasion łubinu. Na paszę uprawia się najczęściej gatunek żółty, który cechuje największa zawartość białka w nasionach. Łubin należy do niewielkiej grupy roślin paszowych, który charakteryzują się małymi wymaganiami glebowymi i może być uprawiany na nich z powodzeniem. Stanowi on bardzo wartościowy komponent paszowy - jego nasiona zawierają średnio od 32 do 40% białka surowego (270 do 380 g białka strawnego w kg) i od 4 do 10% tłuszczu.

 

Parametr Wartość
Wilgotność [%] 7,64
Sucha masa [%] 92,36
Popiół surowy [%] 3,38
Białko ogólne [%] 34,13
Tłuszcz surowy [%] 4,97
Włókno surowe [%] 10,93
Składniki mineralne
Wapń [%] 0,26
Fosfor [%] 0,44
Aminokwasy
Lizyna metionina [%] 1,88
Treonina [%] 0,51
Arginina [%] 1,52
Tryptofan [%] 3,73
Białko ogólne strawne [%] 30,65