Makuch sojowy
Zastosowanie:
Komponent paszowy
Opis produktu
Białkowy komponent otrzymywany jako produkt odpadkowy przy wytłaczaniu oleju z soi. Zawiera znaczną ilość aminokwasów siarkowych, w tym metioniny i cysteiny. Ze względu na stosunkowo niską zawartość włókna surowego ma wysoką wartość energetyczną i jest doskonałą łatwostrawną paszą dla wszystkich gatunków zwierząt.
Parametr | Wartość |
---|---|
Rodzaj | wytłoki |
Wilgotność [%] | 10 |
Kolor | żółty |
Zapach | typowy dla makuchu sojowego |
Olej pozostały w wytłokach [%] w masie suchej | 7,5 |
Białko [%] w masie suchej | 44 |
Aktywność ureazy | 0,11 |
Popiół [%] w masie suchej | 0,6 |
Zanieczyszczenia metaliczne | 0,0008 |
Włókno [%] w masie suchej | 6,6 |