Olej sojowy (surowy)
Zastosowanie:
Dodatek paszowy; natłuszczacz
Kraj pochodzenia
Ukraina
Opis produktu
Pozyskiwany jest z nasion soi zwyczajnej na drodze procesu ekstrakcji lub rafinacji. Jest on doskonałym dodatkiem paszowym, stanowi cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak: kwas linolowy, oleinowy oraz kwas a-linolenowy). Ponadto zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, fitosteroli oraz witaminy E.
Parametr | Wartość |
---|---|
Liczba nadtlenkowa [m mol/kg 0,5 O] | nie więcej niż 5 |
Barwa [mg/jodu] | 50 - 80 |
Liczba kwasowa [mg KOH/g] | 1,5 |
Masowy udział wilgoci i domieszek lotnych [%] | 0,1 do 0,2 |
Masowy udział związków fosforowych w przeliczeniu na stereolecytynę [%] | od 0,84 do 3,21 |
Zawartość tłuszczu i cząstek rozpuszczalnych w tłuszczu [%] | nie mniej niż 99,9 |
Energia strawna dla drobiu [MJ] | 37,65 (9000 kcal) |
Energia strawna dla trzody chlewnej [MJ] | 36,62 (8752 kcal) |