Olej sojowy odgumowany
Zastosowanie:
Komponent; natłuszczacz paszowy
Kraj pochodzenia
Niemcy
Opis produktu
Pozyskiwany jest z nasion soi zwyczajnej. Proces odgumowania oleju przeprowadza się w przypadku olejów o dużej zawartości fosfolipidów. W wyniku tego procesu oddzielane a następnie usuwane są substancje przypominające swoją konsystencją gumę (stąd nazwa procesu).
Parametr | Wartość |
---|---|
Wolne kwasy tłuszczowe [%] | max. 2,0 |
Wilgotność [%] | max. 0,25 |
Heksan [ppm] | max. 500 |
Gęstość (20oC) [g/cm] | 0,919 - 0,925 |
Zanieczyszczenia [%] | max. 0,125 |
C 14:0 [%] | ND - 0,2 |
C 16:0 [%] | 8,0 - 13,5 |
C 18:0 [%] | 2,0 - 5,4 |
C 18:1 [%] | 17,0 - 30,0 |
C 18:2 [%] | 48,0 - 59,0 |
C 18 - 3 [%] | 4,5 - 11,0 |
C 20:0 [%] | 0,1 - 0,6 |
Energia strawna dla drobiu [MJ] | 37,65 (9000 kcal) |
Energia strawna dla trzody chlewnej [MJ] | 36,62 (8752 kcal) |